De bandleden De Diksie Krekkers

Ad Rats Bas

1943 Geboren in Amsterdam.

1953 - 1963 Op 10 jarige leeftijd wilde ik gitaar leren spelen.

Vele jaren daarna speelde ik toen met de gitaar in een vocaal popgroepje.

Op 27 jarige leeftijd ben ik met het gezin voor mijn werk verhuisd naar het mooie stadje 's-Heerenberg, waar we nog steeds wonen.

De plaatselijke Jazzclub wilde een huisorkest oprichten waar ik met de gitaar aan mee deed.

Dit vond ik achteraf niet zo leuk en ben daarom op basgitaar over gestapt.

1978 - 2000 Orkesten waar ik met de basgitaar of contrabas in heb gepeeld zijn:

The Old Tramway Road Jazzband

Big Band "Big Bounce Band"

Round Midnight

Big Band "Melody & Rhythm"

 

4Jazz & Co (jazz standards)

Dokter, Jazz & Co (dixieland)

Diksie Krekkers (dixieland)

Crescendo in ‘s-Heerenberg (harmonie)

Back to The Sixties orkest (jaren ’60- ‘70 pop)

RoomJazz (jazz standards, blues en popswing)

In deze laatste 6 orkestjes, waarbij ik bij sommigen als vele jaren speel, speel ik op dit moment uitsluitend contrabas.

 

Verder speel ik als invaller ook bij andere orkestjes.

Martin Ackermann Banjo

Martin speelde voor het eerst in een bandje op zijn 15e levensjaar tijdens zijn middelbare school tijd.

Later altijd trouw bezoeker van de Haarlemse Jazz Club en de Amsterdamse Blokhut, waar wel eens werd gejamd.

Zijn eerste echte band was de One Evening Jazzband uit Koog aan de Zaan. In Groningen speelde hij in de Blue Onion Jazzband.

Later in Deventer jarenlang banjoïst bij de Full House Jazzband en slaggitarist bij het Swing String Quartet, totdat deze laatste band kort geleden door ziekte van enkele leden uit elkaar viel.

Thans gitarist en banjoïst bij de Diksie Krekkers, en sinds kort de trotse bezitter van een Ome banjo.

Carl de Ruigh Trompet

Carl speelt sinds zijn 10e jaar trompet. Aanvankelijk in de Hoogeveense Harmonie, maar al snel komt de interesse voor dixieland in beeld. 

 

In Hoogeveen floreerde een jazzclub in die tijd en werd er jaarlijks een jazzfestival georganiseerd, ook met gasten uit New Orléans. Zijn eerste band ontstond op de middelbare school, waarbij een oude theekist werd omgebouwd tot stringbas. In deze jaren er na wordt de interesse verder uitgebouwd, met speciale interesse voor Louis Nelson en Milton Baptiste, artiesten die hij zelf zag optreden. 

 

Inmiddels bespeelt hij een Cornet, een Courtois met een fijn geluid voor de dixieland. Na een aantal omzwervingen, oa bij Dicks Dixie Six uit Woerden, ODEjazz uit Noord Holland, is hij bij de Diksie Krekkers beland. Zijn spel straalt enthousiasme uit en heeft hij een stijl ontwikkeld die ruimte vrij laat voor de andere solo instrumenten. Is dat een invloed vanuit New Orleans? In ieder geval een fijne basis om naar de vrolijke muziek van de Diksie Krekkers te luisteren.

Marius de Graaf Klarinet

 

Als 11 jarige begonnen met klarinet lessen op de muziekschool in Deventer. Bijna dagelijks werd meer geoefend op nummers van de DSC band dan de muzieklessen.
De eerste band was "The Hake Town Jazzband". Op 25 februari 1961 bestond de band 1 jaar en werd dat gevierd met een "concert" voor familie en vrienden in een zaaltje in de toenmalige Volksuniversiteit in de Engestraat. Een geweldige happening waarvan het Deventer Dagblad met een bijna paginagroot artikel melding van maakte met bijgaand foto. (Marius rechts bovenaan)

 

Vanaf 1963 meegespeeld met een schoolband in Deventer (de "Kansas City Stompers") maar dat werd al ras verruild voor de schoolband van het Baudartius Lyceum in Zutphen in verschillende samenstellingen. Tijdens de studie in Wageningen veel gespeeld met de "Ceresband" door heel het land; aanvankelijk meer muziek dan studie. Nu speel ik nog wel met de "Reunion-Ceresband".
Na het afronden van de studie, in verschillende bands gespeeld in Deventer, Harderwijk ("Eeltown Jazzband") en daarna 20 jaar in het "Dixieland Gezelschap "SOS", regio Hilversum. Door verhuizing naar het oosten van NL, kwam ik terecht in The Jazz Freaks in de regio Twente, en na een onderbreking speel ik daar nog steeds.
 
Ongeveer 10 jaar geleden klarinettist van dixieland band "Crazy Old Jazzmen" maar door het wegvallen van verschillende muzikanten, in 2014 gestart met De Duiksie Krekkers.

 

 

Gerrit Boschloo Trombone

Ik ben geboren in Gorssel, op de plek waar ik nog steeds woon. Toen ik ongeveer 10 jaar was werd ik door mijn oom (ook Gerrit Boschloo) meegenomen naar de muziekvereniging De Harmonie. Daar ben ik direct op de trombone begonnen. Ik heb les gehad op de muziekschool in Zutphen van Piet van der Sterren.

In 1984 ben ik via de muziekschool op muziektournee geweest in Shrewsbury, Engeland.

Vanaf 1985 tot 1989 ben ik lid geweest van het Nationaal Jeugdcorps o.l.v. Piebe Bakker.

Ik heb jaren gespeeld in een dixielandformatie, de Bourbon Jazzband.

Van 20016 tot 2018 in de Riverboat Jazzband, oorspronkelijk uit Deventer.

Sinds 2018 speel ik bij de Diksie Krekkers in Brummen.

Nog altijd (al ruim 45 jaar) speel ik bij de muziekvereniging De Harmonie Gorssel-Eefde, waar ik ook de voorzitter van ben. Meestal speel ik de trombone, maar soms ook de Es-tuba.

Ik speel met veel plezier bij de Diksiekrekkers.

Ray Aubrey Slagwerk en zang

 

Ik kwam naar Nederland vanuit Engeland in 1969. Toen ik daar woonde was ik een grote fan van "traditional jazz" met name Chris Barber, Kenny Ball en meestal Acker Bilk. Zijn drummer ene Ron Mackay was diegene die mijn interesse aanwakkert om Dixieland te gaan spelen. Hij speelt toen, net als ik nu, een rood glitter Premier drum kit. Mijn stijl is echt door hem beïnvloed. 
Voor meer dan 7 jaren heb ik een eigen  radio programma "Blik op Jazz" gehad op een lokale zender en daar speelde ik jazz opnames zoals Big  Band, Bossa Nova, Swing, Blues en natuurlijk Dixieland.
Ik heb het geluk gehad om 2 van de werelds best drummers persoonlijk te ontmoeten en met hun te praten n.l. Gene Krupa en Buddy Rich. Wat een ervaring!
Sinds mei 2019 zit ik bij de Krekkers, en heerlijke no-nonsense, gezellig swingend groepje mannen en daar hoop ik lang mee te kunnen spelen.